Наркодилър иска по-лека присъда

Наркодилър иска по-лека присъда | StandartNews.com

Дилър на дрога сключи споразумение с прокуратурата в Благоевград, което трябва да бъде одобрено от съда. Димитър С. от Гоце Делчев се призна за виновен, че през април тази година в града под Пирин като подбудител и помагач умишлено е склонил свой съгражданин да прекара през границата с Гърция високорискови наркотични вещества. За тази „услуга" Димитър му обещал парична облага.

Другият мъж трябвало да пренесе на 15 април през ГКПП - Илинден – Ексохи с лек автомобил марка „Ситроен Саксо" с пет пакета хероин с общо нето тегло 370.19 грама. Стойността на дрогата е 18 509.50 лева. Димитър дал на „мулето" съвети и разяснение къде и как да се извърши доставката, като деянието е останало недовършено поради независещи от обвиняемия причини. Гранична полиция спипала превозвача на наркотика.

На същата дата, 15 април, обвиняемият разпространил на М.Б. от Гоце Делчев три пакета хероин с общо нето тегло 298.94 грама на обща стойност 17 935.45 лева. В джобовете на Димитър и в дома му полицаите са спипали хероин и марихуана на обща стойност 1058.42 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай