Направиха първа копка за обновлението на водния цикъл на Видин

Направиха първа копка за обновлението на водния цикъл на Видин | StandartNews.com

Видин. Първа копка за обновлението на водния цикъл на Видин бе направена в понеделник. За успех кметът Герго Гергов счупи бутилка шампанско в багера, с който започнаха изкопните работи.

Това е най-големият проект, който общината изпълнява с европейски средства, съобщи той. Стойността му е 75 млн. лв. 2,7 млн. са осигурени от местната хазна. Останалите - от европейския фонд чрез оперативната програма „Околна среда".

Проектът предвижда подмяна на търбите за питейна вода в продължение на 13 648 метра от мрежата. Рехабилитация ще бъде направена на 10 974 м канална мрежа и ще бъде доизградена нова с обща дължина 2684 м. Ще бъдат рехабилитирани и 2 броя канални станции и изградена пречиствателна станция за отпадни води.

Изпълнител на строителните работи е обединението „Панония аква". Неговият управител инж. Георги Станилов обеща качествена работа при краткия срок на проекта – само 10 месеца. Смяната на тръбите трябва да приключи до 1 октомври 2014 година. Стойността на строително-монтажните работи е 44, 3 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай