Направи добро с капачки

Благотворителната инициатива на врачанското село Оходен е за болни деца

Направи добро с капачки | StandartNews.com

Враца. Кметството на врачанското село Оходен и местното читалище „Пробуда 2012" започват кампания за събиране на пластмасови капачки от всякакви опаковки и предаването им за благотворителната кампания „Капачка в действие".

Акцията е под патронажа на фондация „Идея в действие" и цели събирането на средства за лечение на болни деца. Част от парите ще се дарят и на домове за деца в неравностойно положение. Организаторите от село Оходен се ангажират с извозването на капачките до завода за рециклиране на тези отпадъци в Пловдив.

Неотдавна подобна инициатива поде и Клубът на инвалидите в Мездра. Той се превърна в пункт, в който се събират пластмасови капачки. Членовете му нарекоха инициативата си "Капачки за щастливи детски усмивки", защото със събраните средства помагат на хлапета с увреждания като им купуват помощни средства. Освен благотворителен, тези инициативи имат и безспорен екологичен. Известно е, че пластмасите се разлагат в природата за стотици години и затова са сред опасните й замърсители. Освен това по този начин се спазват правилата за разделното събиране на боклука, според които полиетиленовите шишета трябва да се изхвърлят без капачките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай