Наградиха смолянски дейци на 24 май

Наградиха смолянски дейци на 24 май | StandartNews.com

Смолян. "Скъпи дейци на културата и просветата. Щастлив съм, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя с най-светлия български празник, празник на нашата просвета, култура и писменост. Азбуката на Кирил и Методий, която сме дали на света, е най-великото общославянско дело, което сме направили". С това слово кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави всички смолянчани по случай 24 май. Той награди 20 дейци на образованието, културата и журналистиката от града. На тържеството присъстваха областният управител Димитър Кръстанов, общински съветници, просветни и културни дейци, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

„По-важното на днешния ден е, че цялата българска общественост трябва да се преклони с уважение към всички Вас, които се занимавате с наука, образование и култура, защото това е най-високохуманната дейност. Вие учите и възпитавате нашите деца, а когато една нация има високо образовани и възпитани граждани, това е най-големият капитал, гарантиращ ни достойно място в Европа", каза кметът пред наградените.

С решение на Общинския съвет са удостоени със Златен плакет на община Смолян : ОДЗ "Радост" в кв.Устово, ОДЗ "Изворче" в с. Момчиловци, Детска музикална школа "Стефан Бончев" при читалище "Христо Ботев" в Смолян и Детска музикална школа при читалище "Кирил Маджаров" в кв. Устово.

Смолян отпразнува Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с голям концерт в театър "Николай Хайтов". В него участваха трио „Уникалните гласове" и пианиста Иво Игнатов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай