Над 40 ателиета за деца на панаир в Благоевград

Над 40 ателиета за деца на панаир в Благоевград | StandartNews.com

Над 40 културно – образователни инициативи за деца ще осигури Детски панаир в Благоевград на 23 и 24 май. Събитието се провежда за втори път в града, а цялата програма, подготвена от Фондация „Изиарт", е с вход свободен благодарение на подкрепата на общината. Проявата е част от програмата на кметството за празника на Благоевград, който е на 24 май.

Работилниците ще се провеждат в двата дни между 10.00 и 18.00 ч. на площад „Македония", както и в сградите на музея и Младежки дом. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки ателиета - по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плетене на гривни, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието Цирк на науката.

Едно от новите ателиета е урбанистичното, което ще учи децата как могат да построят своя магистрала или друга сграда, а на площада ще бъде позициониран истински малък багер, до който малчуганите могат да се докоснат. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, шах. Организаторите са приготвили и атрактивни изпълнения на сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на пожарникари. По време на Детския панаир ще бъде и премиерата на клиповете за интерактивно представяне на емблематични български картини, финансирани от Фонд за иновации в културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай