Над 3400 семейства с декларация срещу спирането на санирането

Над 3400 семейства с декларация срещу спирането на санирането | StandartNews.com

Над 3400 семейства в Благоевград се подписаха за 4 дни под декларация против спирането на процедурата по саниране на над 110 жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Ремонтите могат да бъдат „замразени" заради жалба в Комисията за защита на конкуренцията от частна фирма. Обновяването на сградите е подкрепено и от граждани, чиито блокове не са засегнати от жалбоподателите. В кметството продължават да постъпват подписани декларации в подкрепа на продължаване на санирането. Семействата са категорични, че тяхното изрично желание е блоковете да бъдат обновени в най-кратки срокове. Благоевградчани се обединиха около идеята за стартиране на подписка, след като стана ясно, че фирмата „Галчев инженеринг" е входирала жалба в КЗК с искане за налагане на временна мярка за спиране на процедурата.

Посоченият мотив е, че с действията си защитават обществения интерес. Това може да отложи ремонтните дейности чак за догодина и близо 20 000 души да не се възползват още дълго време от програмата. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е категоричен, че всичко ще бъде реализирано в предвидения обем въпреки подадените жалби, защото има подсигурено финансиране и подписаните договори са обезпечени. Въпросният търг е нарочен за края на месец май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай