Над 300 мъже и жени показват мускули в Благоевград

Над 300 мъже и жени показват мускули в Благоевград | StandartNews.com

Истински празник на канадската борба се провежда през уикенда в Благоевград. Стартът на 20 юбилейно издаание на Държавното първенство по силовия спорт даде в събота председателят на общинския съвет Радослав Тасков. „От свое и от името на кмета Атанас Камбитов Ви приветствам с добре дошли в нашия спортен град. Домакинството на това национално състезание е продължение на политиката, която води общината - подпомагане на спорта и мотивиране на младите хора да спортуват. Не мога да не споделя, че Благоевград ще бъде домакин и на Световното първенство по канадска борба. Тогава целият свят ще впери поглед областния център на Пиринско", каза Тасков.

В знак на благодарност за подкрепата на спорта председателят на Федерацията по канадска борба Асен Хаджитодоров връчи почетен плакет на община Благоевград. „Благоевград е един от бастионите на канадската борба. Това е основната причина XX юбилейно състезание да се проведе тук", каза Хаджитодоров. Почетни плакети получиха още многократните шампиони Цветан Кашевски и Георги Гайдарджиев.

Над 300 състезатели от 35 спортни клуба по канадска борба участват в надпреварата този уикенд. Включени са спортисти от всички девизии – мъже и жени, юноши и девойки, хора с увреждания и спортисти –ветерани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай