Над 2000 на ифтар в центъра на Момчилград

Над 2000 на ифтар в центъра на Момчилград | StandartNews.com

Над 2000 души се събраха на традиционната благотворителна вечер на централния площад в Момчилград в свещената нощ Кадир. Един до друг седнаха и споделиха трапезата мюсюлмани и християни. Организатори на ифтара бяха Сдружениeто на момчилградчани в турския град Бурса и бизнесменът Фуат Гювен със съдействието на община Момчилград.

Бяха дошли жители на селата в общината, както и на съседни общини. Сред уважилите ифтара бяха заместник-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис, както и депутатът от Момчилград Ердинч Хайрула."Щастлив съм, че спазихме традицията.Точно в такива моменти си даваме сметка, че трябва да проявяваме благородство и да си прощаваме грешките, за да можем да продължим напред", заяви кметът на Момчилград Сунай Хасан.

"Винаги с радост се връщам в Момчилград. Надявам се, че скоро ще се видим отново на традиционната международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" в края на юли ", каза председателят на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк, който предаде на присъстващите специални поздрави от техните земляци. По-рано в месец Рамазан от сдружението осигуриха 1 200 пакета с хранителни продукти от първа необходимост, които бяха раздадени на социалнослаби в родопската община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай