Над 13 хиляди за спорт за децата в свободното време в Кърджалийско

Над 13 хиляди за спорт за децата в свободното време в Кърджалийско | StandartNews.com

Кърджали. Над 13 000 лв. ще бъдат вложени за спорт на децата в свободното време в Кърджалийско. Спортните клубове „Арда бокс" и по кану каяк „Арда" Кърджали и през 2015 г. ще работят по Програма „Спорт за децата в свободното време". Общата стойност на двата проекта е 10 500 лв. Целта е разширяване обхвата на учениците в спортни дейности, подобряване на физическата им дееспособност и пълноценно използване на свободното им време.

Спортен клуб „Арда бокс" стартира безплатните занимания от началото на февруари, които ще продължат до края на юли. Уроците ще се водят от квалифицирани спортни специалисти в зала „Арпезос" в областния град. Безплатните занятия по кану-каяк с децата ще се провеждат на гребна база „Енчец" от 1 май до 31 октомври.

100 деца от Момчилград пък ще усвояват безплатно тънкостите на тенис на маса. Те ще тренират в клуб „Родопи" под вещото ръководство на известният момчилградски тенисист Димитър Караиванов и Тошка Вълчева, дългогодишен треньор на „Родопи". Инициативата е по програмата "Спорт за децата в детските градини" на Министерството на младежта и спорта. Проектът е на стойност 2 700 лв. и бе спечелен от клуба по тенис в родопския град. В заниманията ще се включат малчугани от три детски градини в общинския център – ЦДГ „Щастливо детство", ЦДГ „Зорница" и ЦДГ „Здравец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай