Моторница натроши украинец в морето

Моторница натроши украинец в морето | StandartNews.com

Бургас. Моторница прегази украински турист в морето и го натроши. Инцидентът стана в късния следобяд в сряда на плажа в Слънчев бряг.

Скоростната лодка е частна собственост на фирма, която държи няколко атракциона в курорта. В злополучния ден тя е била наета от двама туристи за разходка. Купонджиите не са излизали от разрешения им воден коридор, съобщиха от полицията. Те изобщо не видели украинеца, който плувал в забранената зона след шамандурите. Разбрали, че моторницата го е ударила от необичайния шум и от виковете му.

64-годишният Сергей Соколов е бил буквално натрошен от витлото на моторницата. Левият му крак е счупен в областта на бедрото, а другият е с разкъсани мускули. Спасителите от ивицата пред хотел "Еврика бийч" веднага се притекли на помощ и са измъкнали ранения турист.

Той е откаран с линейка в бургаската болница и е настанен в отделението по ортопедия. Според лекарите няма опасност за живота му, но раненият украинец ще изкара почивката си на легло и с гипсиран крак. Злополучният инцидент в морето го е връхлетял само два дни след като е пристигнал на почивка в Слънчев бряг.

Според разследващите той е нарушил грубо правилата за безопасност като се е отдалечил на повече от 200 метра от брега и е навлязъл в строго забранената зона след шамандурите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай