Моторист блъсна дете на колело

Моторист блъсна дете на колело | StandartNews.com

Правоспособен мотоциклетист удари непълнолетно дете на велосипед. Пътният инцидент станала привечер в сатовчанското село Вълкосел. На улица „Хан Аспарух" 43-г. Х.К. от същото село шофирал мотоциклет „Кавазаки 650". На ляв завой навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал насрещно движещ се непълнолетен велосипедист. След сблъсъка шофьорът избягал от местопроизшествието, но по-късно е установен и задържан. В резултат на катастрофата момчето е с фрактури на лява ръка и ляв крак. Транспортирано е до УМБАЛСМ „Пирогов" в столицата. Няма опасност за живота му. Образувано е досъдебно производство по случая в РУ-Гоце Делчев.

29-г. велосипедистка В.Д. от Разлог пък блъсна малолетно дете при опит да заобиколи паркиран лек автомобил. Детето е настанено в столичната клиника „Пирогов" със счупена лява подбедрица, няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

Шофьор без книжка уби себе си и приятел

Неправоспособен е бил водачът на лекия автомобил, който катастрофира край разложкото село Баня в неделя през нощта и уби себе си и свой приятел. Това уточниха в понеделник от благоевградската полиция.

35-г. Тодор А. от етрополското село Лопян седнал зад волана, без да има шофьорска книжка. Той управлявал лек автомобил „Ситроен Ксара" с несъобразена скорост. Трагичният инцидент стана в неделя през нощта, към 02,30 часа. На прав участък той изгубил контрол над управлението на колата, която излязла от шосето и се преобърнала в крайпътна нива. При каскадата тялото на единия от двамата мъже във возилото изхвърчало на метри от МПС-то. При жестокия удар са загинали на място и шоьфьорът, и 17-г. му спътник Тинко Д. От Пловдив. Преди двайсетина дни двамата започнали работа на новостроящ се хотел в с. Баня. Вечерта преди фаталния инцидент са били забелязани в заведение в селото, а след затварянето му тръгнали за Банско.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай