Монтират камбана на входа на Царевец

Монтират камбана на входа на Царевец  | StandartNews.com

Велико Търново. Монтират огромна камбана на входа на крепостта Царевец, която ще напомня за внушителната презентация, с която Велико Търново впечатли международното жури в надпреварата за Европейска столица на културата. В специална витрина на същото място ще бъдат поставени и 10-те малки камбанки от представянето. „Всеки ще има възможност да разлюлее камбаната и да отнесе със себе си звъна й като спомен за Велико Търново - кандидат за Европейска културна столица", каза кметът Даниел Панов.

И през следващата годината усилията на Община В. Търново ще бъдат насочени в голямата битка за спечелване на престижното отличие. Подготвен е богат културен календар, стриктно подреден по месеци и дати. 900 са събитията, включени в програмата за кандидатурата ни за 2019 г.

„Това, което ме радва е, че не само администрацията, но и много граждани, ученици и деца, живеят с тази идея и кауза Велико Търново да стане Европейска столица на Стария континент", каза още Панов. Той отново призова всички да гласуват в подкрепа на великотърновската кандидатура на сайта www.kmeta.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай