Монах бе прострелян от бракониери

Монах бе прострелян от бракониери | StandartNews.com

Кюстендил. Снощи бракониери простреляха монах от манастира в кюстендилското село Копиловци, предад бТВ. Стрелците още не са открити.

40-годишният Младен, който е послушник в манастира, прибирал манастирските овце, когато бил прострелян. Случайно или не, в тялото му попадат няколко сачми. Мъжът е настанен в болница, където му е направена операция.

„Човекът е прострелян, съвсем невинен, и това е тъжно, че едва ли не просто отношение както към животно. Проблемът е алкохола, той не прощава дори човек да е добър, знаем какво става", каза схиархимандрит Касиан, игумен на Копиловски манастир.

След инцидента ловците избягали. Състоянието на ранения за момента е стабилно. „Слава богу, че той е успял да се обади по телефона, ловците са избягали, казали са "Чакай, ще дойдем с линейка", но той не ги е видял и са се скрили буквално", добави архимандрит Касиан.

Игуменът разказа, че пияни бракониери в района по-рано са заплашвали монасите. Монасите от кюстендилското село, които не признават смяната на църковния календар от 1968 година и извършват богослуженията си по стар стил, се издържат със собствени средства. Обработват над 800 декара земеделска земя в района на Копиловци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай