Модернизират базата на „Социално подпомагане” в Кърджали

Модернизират базата на „Социално подпомагане” в Кърджали  | StandartNews.com

По проект за осигуряване на подходяща и ефективна държавна социална инфрастуктура се обновява сградата, където се помещава Дирекция за социално подпомагане в Кърджали. Финансирането е на стойност 114 хил. лв., а средствата са от ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г.

Модернизират се двете приемни помещение за гражданите. Ремонтират се всички работни помещения, коридори и санитарни възли, извършва се смяна на прозорци и врати, полага се и ламиниран паркет и СВТ кабел. „Целта е да се осигури достъпна и рентабилна среда на групите в неравностойно положение.По този начин ще се осигури ефективно обслужване на над 17 хиляди потребители, достъпна среда за около 4 хиляди хора с увреждания и членове на техните семействата", обясни Красимир Ралев, директор на Дирекция „Социално подпомагане" Кърджали.

В дирекцията работят 33 експерти и социални работници, които обслужват население на община Кърджали от над 60 хиляди души. Въпреки ремонта в момента тече кампания за прием на молби -декларация за целева помощ за отопление, от началото на юли вече са приети близо 700 молби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай