Модерна кухня – „майка” откриха в Разлог

Модерна кухня – „майка” откриха в Разлог | StandartNews.com

Разлог. Кметът на община Разлог Красимир Герчев и началникът на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов откриха кухня – „майка" в село Баня. С корен здравец, питка и мед ученици посрещнаха всички гостите, след което бе отслужен водосвет за здраве и успех. С новата придобивка се решава проблемът с целодневната форма на обучение в училищата и ще се повиши ефективността в учебния процес.

Над 300 деца вече се хранят с вкусна и здравословна храна от кухнята „майка". Капацитетът може да достигне 1500 деца от всички учебни заведения на територията на община Разлог. „Грижата за децата е наш приоритет. Те са нашето бъдеще, коментира кметът Герчев, който благодари на всички, които са помогнали този проект да бъде реализиран. Кухнята се помещава в сградата до ОУ „Паисий Хилендарски".

Цялостният ремонт струва 100 000 лева, като средствата са осигурени от бюджета на общината и от ОУ „Паисий Хилендарски". Ремонтирани са помещенията за готвене и разливане на храна, както и столовата, в която се хранят учениците. В момента кухнята майка отговаря на всички нормативни изисквания, има необходимите помещения и оборудване, за да работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай