Много пиян шофьор блъсна пешеходка на тротоар

Много пиян шофьор блъсна пешеходка на тротоар | StandartNews.com

Благоевград. Тежък пътен инцидент стана в неделя вечерта в Сандански. Много пиян шофьор помете движеща се по тротоара пешеходка около 20,00 часа. На кръстовището на улиците "Шипка" и "Св. св. Козма и Дамян" в курортния град 46-годишният санданчанин И. С. изпуска управлението над лекия си автомобил „Фиат Типо". Причината за това била солидната почерпка с алкохол, преди да седне зад волана.

Возилото се качило на тротоара, блъснало 56-годишната санданчанка Г. П. и се забило в електрическо табло. За щастие пешеходката е без опасност за живота. Настанена е за лечение в МБАЛ „Свети Врач" - Сандански с фрактура на лява подбедрица.

От направената проба за наличие на алкохол в издишания от шофьора въздух е установено, че той е управлявал автомобила с 2,33 промила алкохол. И. С. е задържан в ареста със заповед до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

Арест за двама пияни шофьори в Гоце Делчев

Полицейски служители на РУП - Гоце Делчев заловиха двама пияни водачи на МПС в неделната нощ. Около 04.30 часа на улица "Екзарх Йосиф" в града е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло". Зад волана седял 45-годишният И.К. от Гоце Делчев. Полицаите се изумили, след като дрегерът отчел, че мъжът управлява колата си с наличие на 3,09 промила алкохол в издишания въздух.

Около 05.44 часа на улица „Братя Миладинови" в града с наличие на 2,00 промила алкохол е спипан 23-годишният неврокопчанин И. К. Той шофирал своя „Фолксваген Голф" след солидна почерпка с приятели. Двамата нарушители са задържани в ареста до 24 часа, срещу тях са образувани бързи производства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай