Младоженци даряват 5 бона за болно дете

Младоженци даряват 5 бона за болно дете | StandartNews.com

Перник. Младоженци от Перник подаряват част от събраните като подарък на сватбата им пари за лечение на дете. В поканата до гостите на сватбеното тържество младото семейство изрично написало, че не желае да получава рязани цветя. Предложението било предвидените за букети цветя да се дадат за благотворителна кауза. Новото семейство не иска да се афишира, но е заделило 5000 лева за момчето.

Още преди церемонията младоженците решили да помогнат за лечението на 8-годишния Петър Димитров. Детето е родено с множество увреждания и след поредица от скъпо струващи операции и поддържащо лечение у нас и в чужбина вече е почти пълноценно хлапе. Родителите на младоженеца помагат на близките на момченцето от години и затова младите решили също да подкрепят лечението на Петърчо. В момента той и неговата майка София са на поредните процедури в немска клиника, но след завръщането им ще получат от младото семейство сумата от 5000 лева, за да продължи лечението на детето.

Мъжът и жената от младото семейство от години живеят в чужбина. Те работят като финансисти в големи корпорации, но се върнали в родината, за да вдигнат сватба. Те не намират нищо необичайно в жеста си, защото подобна практика често се срещала сред приятелите и колегите им в странство и те просто са постъпили по християнски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай