Младежи правят уборка в Рупите

Младежи правят уборка в Рупите | StandartNews.com

Бригада ударно прави уборка на комплекса на пророчицата Ванга в Рупите през последните дни. Всичко в района трябва да блести от чистота за 3 октомври, когато се навършват 104 години от рождението на прочутата ясновидка.

„По традиция идват стотици миряни от страната и чужбина, за да почетат паметта на Ванга. Затова запретнахме ръкави и не само почистихме комплекса, но и окосихме навсякъде, за да посрещнем подобаващо гостите", заяви управителят Серафим Иванов.

Миряни ще напълнят рано в събота за църковната служба храма „Света Петка Българска", а после ще запалят свещ на гроба на пророчицата. Очаква се руснаци и украинци също да се поклонят пред паметта на ясновидката.

„Всички хора са добре дошли. Те не пропускат да се снимат пред паметника на Ванга, който открихме за 100-годишнината от рождението й. Вярваме, че тя никога няма да бъде забравена, защото подчини живота си в помощ на околните. Понякога страдаше, но не спираше да е опора и упование за нуждаещите се", твърдят служителите на комплекса.

На 14 октомври пък е храмовият празник на църквата на пророчицата. „Тогава ще посрещнем много повече гости, хора от цялата страна се обаждат, че ще дойдат", разкриха служители. Празникът на света Петка ще започне в 09,00 часа с литургия в църквата. Няма обаче да се раздава курбан, тъй като е в сряда, когато е постно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай