Мизия на промоция пред бизнесмените

Мизия на промоция пред бизнесмените | StandartNews.com

Местните се надяват, че някой ще хареса фалиралата им фабрика

Мизия ще бъде промотирана пред големи инвеститори, които търсят подходящи индустриални зони, в които да развиват бизнеса си. Ще се предлага теренът на фалиралия преди години завод за хартия в града, който осигурявал препитанието на десетки семейства от региона.

Надеждата, че животът в наводненото през 2014 г. градче може и да потръгне, дойде след подписване на меморандум за сътрудничество между кмета д-р Виолин Крушовенски и „Национална компания индустриални зони" ЕАД. Дружеството от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането, маркетинга и управлението на индустриални зони, ще търси начин, за да се помогне на общината. Подписвайки меморандума страните се съгласиха да си обменят информация, идеи и добри практики. От НКИ се ангажират да промотират Мизия като инвестиционна дестинация пред потенциални инвеститори и други заинтересовани страни. Ще помагат и при диалога с държавната власт и международните организации, които имат инвестиционни намерения. Срокът на меморандума е 3 години.

До преди години в индустриалната зона на Мизия работеше фабриката за целулоза и хартия. Половината от площта на бившия завод, която е повече от 500 дка, е собственост на общината. Именно тя ще бъде предлагана на инвеститорите. Експерти коментират, че нещата в Мизия може и да потръгнат, тъй като градчето се намира само на 14 км от пристанището в Оряхово и удобно за износ на продукция. Индустриалната зона би гарантирала трудова заетост на хора от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай