Миряни и екстрасенси пренощуваха в църквата на Преподобна Стойна

Миряни и екстрасенси пренощуваха в църквата на Преподобна Стойна | StandartNews.com

Благоевград. Хиляди нашенци и чужденци честваха Гергьовден в църквата „Свети Георги" в санданското село Златолист. Много от тях пренощуваха в храма с надеждата за изцеление и помощ. Тук е живяла в началото на миналия век пророчицата Преподобна Стойна, която се смята от местните хора за светица и предшественичка на Ванга. Светата обител е построена през 1857 година. В нея е запазена килията, която обитавала монахинята. До вратата й има масичка, върху която е поставена книга. В нея вярващите пишат своите желания. В средата на храма, под купола, пък има мраморна плоча с двуглав орел.

„Тя има здравословно излъчване, като се стъпи върху нея и се вярва искрено, човек може да намери облекчение и лек за болката си", твърдят селяните. На Гергьовден в църквата се проведе тържествена служба, а след това се раздаде курбан за здраве. „Дойдоха не само българи, но и много чужденци. След службата започна народното веселие пред храма. този събор е най-големият празник на Златолист", сподели кметът на съседното село Катунци Стоян Танушев.

В нощта срещу празника в църквата не е имало къде игла да падне от хора. Всички знаят за енергийното излъчване в църквта на Преподобна Стойна. Заради енергийното поле, което е най-силно в навечерието и на самия Гергьовден, в Златолист пристигат и много екстрасенси. Те не са само от страната, но има и от Русия, и от Казахстан, разкриват местни хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай