Международни гости на събора в Кобиляне

Международни гости на събора в Кобиляне | StandartNews.com

Кърджали. Традиционният събор в кърджалийското село Кобиляне се провежда вече 50 години. Този път селищният празник събра родопчани от Турция, Белгия, Англия и Холандия.

На празника се стекоха и стотици жители от околните села.„Вие имате много неща, с които може да се гордеете. Нека тази хубава традиция продължи и занапред", каза кметът на Кърджали Хасан Азис. Да споделят радостта на хората бяха дошли народният представител Мустафа Ахмед и зам.-областният управител Назми Мюмюн.Бившият кмет на селото Бейсим Шабан подчерта, че съборът е доказателство, че кобилянци умеят да утвърждават усещането за общност между поколенията. Кандидатът за евродепутат Елисавета Кехайова също поздрави местните жители. Празничната програма продължи с турнир по народни борби и футбол на малки врати.

Самодейците от фолклорните групи към читалищата в Кобиляне, Чилик и Енчец изпълниха български и турски народни танци. Веселието продължи до късно в центъра на селото. Организатори на тазгодишния празник са изселници от Турция, местното кметство и читалище „Н.Й.Вапцаров".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай