Международни експерти по транспорт на семинар в Разлог

Международни експерти по транспорт на семинар в Разлог | StandartNews.com

Разлог. Експерти в сферата на транспорта от Италия, Великобритания, Белгия, Португалия, Румъния, Гърция и Чехия ще споделят своя опит в Разлог. Градът ще бъде домакин на шестия семинар и обучение в рамките на международен проект „Европейски модел за обществен транспортен орган" (ЕРТА). Събитието ще е на 29 и 30 октомври в комплекс „Пирин голф хотел & СПА".

Община Разлог е част от екипа на ЕРТА. Ще се дискутират управлението на договори за транспортни услуги, изискващи опит и гъвкавост. Акцентът ще бъде върху обществените транспортни власти или публични транспортни агенции на изпълнителната власт. Тема на семинара ще е "Управление на договор за услуга: политики в действие".

Участниците ще се запознаят и с българския опит, който ще бъде представен от експерти от Столична община и от Центъра за градска мобилност – София. В Разлог ще бъдат споделени и перспективите относно качеството и количеството на транспортните услугите. Транспорт, който отговаря на търсенето, ще бъде в основата на курса на обучение, който ще се проведе на 30 октомври. Ще бъдат представени добри практики от Европа за управление на договор за услуга за транспорт и тяхната правна рамка. Ситуацията на Разлог с неговите нужди, изисквания и ограничения ще бъде обсъден с местни представители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай