Мерцедес лумна в пламъци в Благоевград

Мерцедес лумна в пламъци в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Лек автомобил „Мерцедес SLK 200”, спортен модел, лумна в пламъци. В 05,50 часа в сряда е подаден сигнал в пожарната за горяща кола на улица „Хайдукови”. Екип огнеборци веднага тръгнал за мястото на инцидента.

Пожарникарите са успели да загасят пламъците, обхванали предната част на скъпото возило. Изгорели са двигателният отсек и купето. Спасена от огнената стихия е задната част на мерцедеса.

„Все още наши служители извършват оглед. Няма категорична версия дали става въпрос за умишлен палеж или за техническа неизправност. Ще бъде разпитан и собственикът на автомобила”, уточниха от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград.

По-вероятно е някой да е хвърлил запалителна течност, умишлено е запалена колата, твърдят съседи на стопанина на мерцедеса.

Според 37-годишният собственик колата му е била запалена умишлено, тъй като има следи от заливане с бензин. Той купил возилото наскоро, а в деня на инцидента трябвало да му направи пълно автокаско.

Стойността на нанесените щети на изгорелия мерцедес,  както и причините за пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай