Мелпомена завладя курорта Банско

Мелпомена завладя курорта Банско | StandartNews.com

Летните театрални празници „На публиката с любов" вече радват жители и гости на Банско. Между 1 и 7 юли планинския курорт е домакин на изкуството на Мелпомена, а зрителите ще видят четири от най-добрите постановки в театралния афиш на страната на сцената на читалище „Никола Вапцаров".

Стартът беше даден със спектакъла на Театър „Българска армия" - „Колко е важно да бъдеш сериозен" по Оскар Уайлд. Тя се игра пред препълнена зала. Публиката проследи със затаен дъх историята на Джон Уърдинг, провинциален мирови съдия, който, за да се измъкне от отговорности, възприема фалшива самоличност. В низ от комични моменти и парадоксални ситуации артистите Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Веселин Ранков, Пламена Гетова, Анастасия Ингилизова, Гергана Данданова, Георги Къркеланов и Александър Дойнов разсмяха до сълзи зрителите и получиха бурни овации на финала.

"Амадеус" по Питър Шафър е втората гостуваща постановка на един от най-добрите режисьори Бойко Илиев. Иван Юруков ще се превъплъти тази вечер в ролята на младия Моцарт. Още една комедия е част от афиша – „Брак по принуда" от Молиер, която ще се играе на 5 юли.

Постановката се съсредоточава върху фарсовете „Брак по принуда" и „Рогоносец без рога", доразвивайки чувството за хумор, характерно за времето на Молиер. Детската аудитория не е забравена и тази година. Който иска да види Рапунцел на живо, а не само като анимационна екранизация на Дисни, ще може да го направи на 4 юли от 10:30 ч. Спектакълът е създаден по едноименната приказка на братя Грим.

Втората режисьорска продукция на Асен Блатечки – комедията „Опасно за живота" ще закрие празниците на 7 юли. Стефан Иванов, Невена Бозукова – Неве, Милена Маркова – Маца и Асен Лозанов партнират на Блатечки, за да сътворят история за параноя, за онези неслучайни случайности, които определят живота ни, посолени от горе до долу с много искрен смях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай