Медали за граничари, спасили майка и дъщеря от удавяне

Медали за граничари, спасили майка и дъщеря от удавяне | StandartNews.com

Двама гранични полицаи са отличени с Почетен знак на МВР III степен за безупречно и професионално изпълнение на професионалните си задължения. Със заповед на министър Румяна Бъчварова са наградени младши експерт Людмил Мирчев, командир на кораб, и младши инспектор Светлин Владимир, механик. Двамата са служители в базата на граничните полицейски кораби в Русе.

По време на дежурство граничарите са спасили от удавяне две жени край село Горни Вадим. Докато плували с катер по Дунав, двамата дочули виковете на жените и реагирали незабавно. Мирчев се хвърлил във водата и започнал да избутва давещите се жени към брега, а Владимиров му помогнал да ги извадят от водата. В резултат на светкавичната им реакция двете жени, майка и дъщеря на 45 и 25 години от село Остров, са спасени от удавяне.

Във връзка със случая в РДГП - Русе е постъпило благодарствено писмо от кмета на Община Оряхово Росен Добрев с поздравления за професионализма, доблестта и хуманността, проявена от служителите. И двамата служители на Гранична полиция са на работа в МВР от 13 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай