Мечтаната Коледа включва изключен телефон и СПА почивка за 10 дни

Мечтаната Коледа включва изключен телефон и СПА почивка за 10 дни | StandartNews.com

Добрич. Анкета показва, че за повечето българи Коледа е празничен ден със семейството и децата, с камина, празнично подредена богата трапеза и подаръци под елхата, коледна покривка на звездички, венец на масата и сняг през прозореца.

Това сочи анкета на един от най-популярните сайтове за он-лайн търговия. Друга част пък са заявили, че мечтаната Коледа включва "пакет за СПА почивка за минимум 10 дни", "изключени телефони" или "поне почивка за цялото семейство на круизен кораб".

Анкетата е показала още, че една трета от жителите на Добрич оценяват финансовото си положение като по-лошо спрямо миналата Коледа. 57 на сто от жителите на Добрич ще заделят за подаръци същите средства като миналата, а за други 31% тазгодишното коледно пазаруване ще е под миналогодишните им финансови възможности.

В проучването са участвали 1700 онлайн потребители. Бюджетът, определен за коледни подаръци според 35% от запитаните добричлии е между 150 и 300 лева, докато други 30% са готови да похарчат между 40 и 80 лева. 22% от запитаните могат да си позволят между 80 и 150 лева, а 4%  имат възможност да отделят само между 20 и 40 лева.

Нестабилното финансово състояние е и основната причина анкетираните все по-често да подаряват стоки втора ръка, които намират в сайта, като най-предпочитана е секцията "Мода", сочат още резултатите от допитването. Запитани къде ще прекарат празничните дни, 52% от добричлии са единодушни, че ще бъдат у дома със семейството, докато 13% ще гостуват на роднини и приятели, а заведение е предпочитания избор за 9% от анкетираните. 8% пък ще почиват на екзотично място. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай