Мъж с лабилна психика пак плаши със самоубийство

Мъж с лабилна психика пак плаши със самоубийство | StandartNews.com

38-годишен благоевградчанин за втори път от декември насам вдигна полицаи, пожарникари и медици по тревога, след като заплаши да се самоубие. Този път драмата с решилия да сложи край на живота си мъж приключи само за 2 часа за разлика от първия път, когато вися на покрив на къща в Сандански повече от 6 часа.

Към полунощ в четвъртък е получен сигнал, че Васил се барикадирал в жилището си в блок в благоевградския квартал "Струмско". Заканил се, че ще скочи от прозореца. На място пристигнали две пожарни, оборудвани за аварийно-спасителни дейности, полиция и екип на Спешен център. Мъжът няколко пъти се показвал на прозореца, но не направил опит да се самоубие. Кризата е разрешена след намесата на полицията. Униформени извели от жилището лабилния психически мъж. Приет е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград и е консултиран от психиатър. Мъжът обяснил, че отново бил напуснат от приятелката си от Сандански. Настанен е в специализираното отделение на МБАЛ-Благоевград.

На 16 декември миналата година над 6 часа продължи драмата с висящия на покрива на жилищна кооперация в Сандански благоевградчанин. Но и тя приключи с щастлив край. Пийналият мъж дълго време отказвал да слезе долу, хвърлял керемиди по полицаите. Тогава спешно в курортния град пристигнаха шефът на ОД на МВР – Благоевград Росен Танушев и началникът на РД "ПБЗН" в Пиринско Георги Пармаков. Васил поизтрезнял след 17,00 часа и най-сетне се вслушал в думите на психоложката към ОД на МВР – Благоевград. Решил да слезе на земята, а не да скача и да се самоубива. Искал да сложи край на живота си, тъй като приятелката му заминала да работи в Гърция е го зарязала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай