Майка, баба и внуче се задушиха у дома (ОБЗОР)

Майка, баба и внуче се задушиха у дома (ОБЗОР) | StandartNews.com

Семейство Недеви живеело в мизерия, 5-годишното момиченце тръгнало на градина

Жестока трагедия взе три жертви в столичния квартал "Лозенец". 5-годишно момиченце, майка му и неговата баба загинаха при пожар в апартамента си. Драмата се разигра около 3,30 часа през нощта в петък срещу събота. Разтревожени съседи позвънили на тел. 112 и подали сигнал, че в сградата има пожар. На място веднага пристигнали огнеборци и четири екипа на Спешна помощ. Огънят е угасен за около 10 минути, но екипите не са успели да помогнат на хората в апартамента. 44-годишната Силвия Недева и малката Ана-Мария вече били починали. Според хора от блока само възрастната жена Румяна Недева е била изнесена полужива от апартамента, но не след дълго и тя издъхнала. Семейството се е задушило, вероятно в съня си, твърдят разследващи. Основната версия е, че пожарът е възникнал от късо съединение на кабел или от газова печка. Съседи разказаха, че пожарникари са счупили прозорците, за да могат да потушат огъня. По пердетата на семейство Недеви имало сажди, но не и следи от изгаряния. Съседи твърдят, че семейството живеело в мизерия, малката Ана-Мария тръгнала скоро на детска градина.

Трите жени разчитали само на заплатите на починалата майка Силвия и на пенсията на 64-годишната баба Румяна. Детето било усмихнато и лъчезарно. Баба му и майка му обаче се карали всяка вечер, разказват съседи. Те твърдят, че от дома им се чували непрекъснати скандали, а от жилището им се носела неприятна миризма.

Съседка: Ана-Мария можеше да е жива

Съседи подали сигнал до социалните за мизерията, в която е живяла малката Ана-Мария в края на миналата година. Според тях в жилището липсвала дори баня. Служителите отишли на адреса, но бабата Румяна не им отворила вратата, разказаха комшии. "Ако си бяха свършили работата, сега детето можеше да е живо", коментира жена, която живее на горния етаж. Тя е била будна по време на пожара, защото давала хапче на болното си дете. Огънят стигнал до нейния етаж и само бързата реакция на пожарникарите предотвратила по-голяма трагедия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай