Любители на адреналина летят с лодки по река Струма

Любители на адреналина летят с лодки по река Струма | StandartNews.com

Сезонът на рафтинга се открива тази събота край река Струма в началото на Кресненското дефиле. Очаква се стотици любители на опасните и атрактивни спускания по бързеите да бъдат край Симитли през уикенда. По-нетърпеливите ще дойдат още в петък и ще нощуват в палатковия лагер на „Х-Клуб". Все по-голям интерес има към този спорт, който тук осигурява 2 часа екстремно изживяване с много адреналин – спускане с лодка по най-дългото трасе в река Струма. Цената е 50 лева, до 31 март има отстъпка от 10%", споделят рафтъри. В цената се включва не само пълната екипировка, но и застраховка, квалифициран рафтинг инструктор, инструктаж.

За всички край река Струма рафтингът е незабравимо изживяване и много адреналин. Много фирми в последните години организират тиймбилдинг за персонала си в буйните води на реката. Приятели също пробват способността си да са като един в лодките и да стигнат до финала. „Важното е, че всички са доволни. Тук е най-ниската цена в света на тези спускания. Трасето е дълго цели 13 километра. Само лодката ни струва 2600 евро, екипировката на всеки един е над 150 евро, плащаме и заплати на гидовете. Всеки минава инструктаж, подписва декларация, в цената е включена и застраховка. Пияни и лица под въздействието на опиати не допускаме в лодките. Всеки уикенд в петте клуба по поречието на Струма минават между 200 и 300 души", твърдят от клуба за екстремни спортове.

За най-малките хлапета има и друга атракция – въжен парк. В него малчуганите се катерят по мрежи, дървени парапети, автомобилни гуми, железни стълбове. Разбира се, взети са всички предпазни мерки – носят каски, обезопасени са с въжета. Възрастните също могат да разпуснат след опасното и изморително спускане по бързеите с пейнтбол, катерене, стрелба с въздушна пушка и лък, спускане по тролей, каньонинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай