Лято в музея радва хлапета и младежи

Лято в музея радва хлапета и младежи | StandartNews.com

Регионален исторически музей - Благоевград организира Лятна детска музейна школа за деца на възраст от 6 до 13 години. Забавленията и обученията за малчуганите ще започнат на 7 юни, вторник, от 10:30 часа във фоайето на музея. Вече традиционно наложилата се школа ще провежда занимания до 30 юни.

Тя включва разнообразни занимания с образователен характер. Програмата се осъществява от специалистите на музея и има за цел полезното и забавно прекарване на първите ваканционни дни на децата.

За първия ден на заниманията екипът на РИМ – Благоевград е предвидил изключително забавен детски празник, който е безплатен. Програмата е разработена на пакети, които са съобразени и свързани с учебния план в училищата и занималните. Всяка образователна програма към лятната школа е на символична цена от 2 лева за пакет, като са предвидени и отделни безплатни занимания и бонуси за всички петъчни занимания.

Целта на инициативата е младите хора да се докоснат до снимки, документи и експонати от фондовете на музея, да усетят автентичната атмосфера на времето, да разиграят моменти и да пресъздадат исторически събития, като възпроизвеждат действията на действителни личности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай