Лятна библиотека за деца отвори врати в Благоевград

Лятна библиотека за деца отвори врати в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Детска лятна читалня отвори врати в новата зала на Регионалната библиотека „Димитър Талев" в Благоевград. Тя се помещава в детския отдел на културната институция и ще приема любознателни малчугани всеки ден от 09:00 до 17:00 часа. Начинанието е продължение на инициативата на община Благоевград и Регионалната библиотека „Дари книга, стани културен дарител!". Целта е да се осмисли свободното време на малките читатели, като им се даде възможност да прекарат приятно и полезно лятната ваканция в подходяща за тях среда.

Създадена е лятна творческа работилница за запознаване с различните изкуства и занаяти. Децата ще четат щафетно любими приказки, ще рисуват любими приказни герои, а в края на лятото ще се подреди изложба с техни творби. Ще се прожектират и детски филми по екранизирани любими книги като „Пипи дългото чорапче", „Мери Попинз", „Малката русалка", „Мечо Пух", „Островът на съкровищата". По този начин Регионална библиотека „Д. Талев" ще се включи и в Националната кампания „Забавно лятно четене".

До края на август ще се проведе конкурс „Малката Божана". Той е на името на Божана Апостолова, българска поетеса и издател. За участие в конкурса е необходимо децата да прочетат книжка на авторката, намираща се в детския отдел и да нарисуват рисунка на някой от героите или да напишат разказ, или как биха дописали книжката. През октомври ще е финалът на надпреварата.

В програмата на хлапетата са включени запознаване с историческите паметници и събития на територията на Благоевград, свързани с бойната слава, екскурзии, прожекции на филми и други интересни прояви. По забавен начин малките читатели ще се учат да попълват онлайн читателски дневник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай