Луда гонка и арест на бус с цигари

Луда гонка и арест на бус с цигари | StandartNews.com

Сливен. Луда гонка предшества арест на цял бус с цигари без бандерол. Задържането на шофьора е станало след истински екшън. 24-годишният пловдинчанин отказал да спре за полицейска проверка и дал газ, след което започнала гонитба, съобщиха от полицията в Сливен.

Хванати са общо 670 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Акцията е проведена от „Икономическа полиция”. Oколо 04,10  часа сутринта в сряда, при провеждане на специализирана полицейска операция служители от Сектор „Противодействие на икономическата престъпност”- Сливен спират за проверка товарен автомобил„Мерцедес Спринтер” с пловдивска регистрация, след село Гавраилово в посока град Сливен.

Водачът не спира на подадения сигнал, увеличава скоростта и прави опит да избяга, казаха от полицията. Служителите на реда преследват товарния автомобил повече от 15 км. На ЖП прелеза в близост до бензиностанция „ЛУКОЙЛ” автомобилът е спрян от служители на „Териториална полиция”-Сливен.

При проверката в товарното отделение са открити и иззети 670 000 къса цигари без бандерол от марката “CORSAIR”. Водачът е С.А. на 24 години от град Пловдив, който е задържан за транспортиране на акцизни стоки без бандерол. Образувано е бързо полицейско производство по чл.234, ал.1 от НК.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай