Лидерът на БСП уважи празника на пивоварите в Лом

Лидерът на БСП уважи празника на пивоварите в Лом | StandartNews.com

Председателят на БСП Михаил Миков бе гост на празника на пивоварите в Лом. За тържеството по повод 121-та годишнина от създаването на бирената фабрика в града на централния площад „Свобода" бе издигната трибуна за собствениците от днешното акционерно дружество и гостите им. Сред тях освен Михаил Миков се оказаха и кметовете на Лом Иво Иванов и на Белоградчик Борис Николов.

Димитър Чукарски, един от акционерите в дружеството, поздрави работниците с годишнината. За всички на площада имаше безплатни халби от кехлибарената течност, а накрая – и пищна заря.

Делото на двамата братя-чехи Милотин и Хозман продължава вече 121 години. През 60-те години на миналия век тяхната фабрика е превърната в пивоварен завод „Дунав", а през 1997 – в акционерно дружество с изцяло българска собственост. Сред акционерите са бившият депутат Димитър Чукарски и ексземеделският министър Венцислав Върбанов.
„Ломско пиво" разнася славата на Лом с марката „Алмус" – името на античния град. То се произвежда по класическа технология при напълно модернизиран процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай