Летище Бургас блесна с 80 млн. лв.

Летище Бургас блесна с 80 млн. лв. | StandartNews.com

Бургас. Изграждането, поддържането и модернизацията на транспортната инфраструктура е сред основните ни приоритети. Това заяви зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров при откриването на новия пътнически терминал на летище Бургас.

Над 80 млн. лв. вложи концесионерът на аеропорта "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" в проектирането и изграждането на терминала и в развитието на летище Бургас, посочи Тодоров. Това е най-голямата инвестиция в бургаското летище през последните десетилетия, каза зам.-министърът и допълни, че тя ще спомогне за развитието на туризма и икономиката по Южното Черноморие. "Ще продължим да полагаме усилия за привличането на частни инвеститори за развитие на транспортни обекти от национално значение", заяви още Георги Тодоров.

Новият терминал на летище Бургас е модерно съоръжение, отговарящо на изискванията за присъединяването на България към шенгенското пространство. Площта му от 21 дка ще обслужва спокойно пристигащите и заминаващите пътници. Това е третата мащабна инвестиция на концесионера "Фрапорт" през последните две години. Първите две бяха обновяването на полосата за излитане и кацане и изграждане на нов терминал на летище Варна. За трите съоръжения компанията вложи близо 200 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай