Летен вирус тръшнал македонските туристи в Банско

Летен вирус тръшнал македонските туристи в Банско | StandartNews.com

Отрицателни са резултатите от миробиологичните изследвания на четиримата македонци, които в неделя през нощта бяха настанени в инфекциозно отделение на благоевградската болница. Имаше съмнения за хранително натравяне в хотел в курорта Банско, но тази възможност бе отхвърлена с излизането на резултатите от взетите от пациентите проби. „Става въпрос за вирусна чревна инфекция", категорична бе д-р Весела Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести" към Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

След вечеря в събота в хотелски комплекс „Гранд Хотел Банско" двама мъже, които са на по 42 години, и синовете им - на 15 и 16 години, почувствали стомашни болки. Приети са в лечебното заведение с повръщане и разстройство. По-късно вдигнали и температура, което бе знак, че са жертва на ентероколит, а не на хранително натравяне.

Над 450 гости на хотела са вечеряли в събота в комплекса. "Там се храним и ние - персонал и ръководство. Нямаме никакви проблеми. Имахме италианска вечер, доставиха ни охладени меса. Хапнахме ирландски наденички и свински ребърца. Храна тук не се задържа, контролът и проверките на хранителните продукти са ежедневни", коментираха след инцидента от управата на хотела в курорта Банско. Те съдействаха на инспекторите от РЗИ при проверката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай