Лекарка е „Жена на Благоевград”

Лекарка е „Жена на Благоевград” | StandartNews.com

Доктор Антоанета Кацарска, специалист по медицинска онкология, е носителят на приза „Жена на Благоевград" за 206 година. Тържествената церемония се проведе на Благовещение в голямото концертно студио на Радио Благоевград. Лекарката успя да спечели престижната награда в конкуренцията на още 9 достойни благоевградчанки, с които стигна до финалната права. Общо бяха направени 250 номинации, но журито реши само 10 от тях да се борят за отличието.

Победителката не скри своето вълнение и благодари за полученото признание. Нейна достойна конкуренция бяха Вася Борисова – учител, Виолета Василева-Талупска – дългогодишен доброволец в БЧК, Йорданка Треновска – работи в БЧК, д-р Лидия Бакалова-Хотева, доц. Веска Гювийска, Маруся Данаилова – многократната държавна шампионка по ориентиране, Миглена Методиева-Славкова – художник в Общински куклен театър-Благоевград, Павлина Теова – народна певица, Силвия Димитрова – председател на Сдружение "Знание, успех, промяна". Организатор на конкурса е Женско благотворително дружество „Македония".

Преди церемонията кметът на община Благоевград Атанас Камбитов посрещна носителките на приза „Жена на годината". Той подари красиви червени рози на присъстващите и заедно обсъдиха важни теми за града. Градоначалникът ги увери, че е готов да изслуша и приеме предложения за развитието на Благоевград в различни аспекти и пожела на дамите да бъдат здрави, да продължават да бъдат примери и инициатори в обществения живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай