Крумовград ще гради хоспис и музей на открито

Крумовград ще гради хоспис и музей на открито | StandartNews.com

Проектираме усилено, защото сроковете ни притискат. Заради тежката пътна общинска от 265 км, голяма част от средствата в капиталовия списък в „Бюджет 2016" са за основен ремонт на общински пътища и участъци. Вече е открита обществена на поръчка за 1 млн.лв. От тях 500 хил. лв. са за довършване на пътя Овчари – Крумовград, а 350 хил. лв. за рехабилитация на 4-5 улици в Крумовград. Предвидени са и средства за ремонт на три кметства – Овчари, Багрилци, Аврен, както и за доизграждане на Полудневна детска градина в с. Орех, съобщи кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, която започна своя четвърти мандат. През юни по Програма за развитие на селските райони граничната община ще кандидатства с проекти за ремонт на 14 км път Аврен - Егрек и за рехабилитация на площада в центъра на Крумовград.

Акцент са и проектите по програма „Региони в растеж".„ До края на март 2016 трябва да сме готови с проекти за саниране на 3-4 административни и още толкова частни сгради, за да оползотворим един бюджет от 4 млн. лв.", обясни кметицата.

Себихан Мехмед коментира, че се разработват усилено и два важни проекта по „Програма за трансгранично сътрудничество България – Гърция", които до края на март трябва да бъдат внесени. „Единият е за Музей на открито в Крумовград, който ще представя всичко открито на Ада тепе като археологически находки. Предвижда се експозицията да включва и възстановена на рудника Ада тепе галерия, която е паметник на културата от 15 в Пр.Хр.", а вторият проект за изграждане на хоспис в родопския град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай