Кресливи и красиви папагали пренасят джунглата във Варна

Кресливи и красиви папагали пренасят джунглата във Варна | StandartNews.com

Най-красивите и кресливи папагали на планетата превръщат в джунгла за 15 дни търговски център във Варна. Искрящата цветна и звукова палитра от пернати се настанява от днес/ четвъртък/ в изложбената зала на Grand Mall за радост на малки и големи. Това е най-голямата изложба на папагали в България и организаторите от Аквалайф обещават на любопитните посетители забавни срещи с едни от най-атрактивните от тях, които живеят в дъждовните гори и саваните на Боливия, Бразилия, Парагвай, Мексико, Колумбия, Панама, Венецуела, Аржентина, Австралия, Нова Гвинея, Малукските острови, Индонезия, Соломонските острови.

32 пернати от различни видове са представени в изложбата. Варненци ще могат да видят червената, синьожълтата, зеленокрилата и военната ара, ара маракана, огромната ара хибрид, какаду и какаду алба, еклектус, жълтоглава и венецуелска амазона.

Ще научат и много любопитни подробности за живота, нравите, хранителния режим и социализирането на папагалите като домашни любимци. Един от интересните факти, например, е продължителността на живота на папагалите, която при някои видове надвишава 60 години.

Децата ще могат да се запознаят със Снежко и Белисима – предана любовна двойка бели какаду, Розичка – изящен розов еклектус с мил нрав, комуникативният Рико, който сам казва името си на малчуганите и голямата ара Годжо, на когото говорещите папагали в колекцията често подвикват по име.

Изложбата ще остане във Варна до края на месеца .Специален кът е предвиден за снимки с любимите птици.

Ще се завърти и томбола, която ще определи един късметлия и той ще спечели свой истински папагал с клетка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай