Котел си купува нов рентген

Котел си купува нов рентген | StandartNews.com

Сливен. Община Котел, в която от година насам няма рентген, си купува нов апарат. "Това ще стане по проекта за строителство на нов медицински център в бившата общинска болница", съобщи Детелина Адамова, зам.-кмет на балканската община.

Единственият рентген във възрожденски Котел бе запориран заради дълговете на вече фалиралата общинска болница. В края на миналата година съдия изпълнител го обяви на търг за продан. Каниддати обаче не се намериха заради спецификата на стоката. Рентгенът не се използва и е под запор, а общината има остра нужда от нов.

"Вече е избрана фирмата изпълнител на проекта за нов медицински център. С решение на общинския съвет поискахме 320 000 лева аванс да започне строителството. С част от тарите ще се закупят рентген, ехограф и друга апаратура", каза Детелина Адамова.

Междувременно стана ясно, че вече бившата общинска болница е обявена в несъстоятелност. Лекарите и сестрите, които работеха в нея, имат да получават над 130 000 лева за неизплатени заплати и осигуровки. В момента в Котел има само вътрешно отделение към областната болница на Сливен. За спешни случаи и всички прегледи трябва да се пътува до областния център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай