Коронясват Царица „Роза"- 2013-а

Облеклата на тазгодишния конкурс са по модел на миналогодишната Царица Роза - Нели Славова

Коронясват Царица „Роза"- 2013-а | StandartNews.com

Стара Загора. Най-красивите казанлъчанки през годините ще събере тазгодишния конкурс-спектакъл „Царица Роза-2013". Първата Царица, Стефка Таралежкова, е коронясана в далечната 1968-ма година като Мис „Роза", припомниха домакините от община Казанлък.

Тя и още 17 от всичките 45 владетелки на короната ще бъдат специални гости на самия спектакъл в дома на културата „Арсенал" в петък вечер. Председател на журито, което ще избере новата Царица Роза, е Нешка Робева. Общо 21 абитурентки ще си оспорват короната в три кръга на конкурса.

Първият кръг е модно ревю под наслов „Малка черна рокля", в която претендентките ще дефилират в спортни костюми и рокли. Любопитното е, че стайлинга на тези облекла е разработен от миналогодишната Царица-Роза, Нели Славова, която сбъдна мечтата си и вече учи дизайн във Варненския университет.

„Тракийки в бели роби" се нарича втория тур, в които чаровниците ще се представят с древни роби, боси, с кошница розов цвят. Дефилето с официалните бални рокли е на финала. Между туровете с въпроси от журито и водещия ще бъде проверена интелигентността и културата на абитурентките.


Царица Роза-2013 ще получи съвсем нова корона от полускъпоценни камъни, специална поръчка и дарение от казанлъшки бизнесмен, издадоха в аванс домакините.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай