Концесионер заключи заместник-кмет в басейн

Концесионер заключи заместник-кмет в басейн | StandartNews.com

Заместник -кметът на Пловдив Димитър Кацарски се оказа по неволя заложник на концесионера на плувен комплекс "Нептун" Петър Никленов. Екшънът се разиграл преди няколко дни, когато Кацарски и две негови служителки отишли край басейните в район "Южен", за да изземат комплекса, поради изтекла концесия, съобщава в. "Марица".

Общинарите влезли в офиса на фирма "Дайли", с която преди 15 години бил сключен договора за концесия. Помещението е в непосредствена близост до къпалните и вратата му била отворена, затова Кацарски влязъл спокойно. Заедно с него влезли и двете жени. Никленов не бил в комплекса, но в това време охраната му докладвала по телефона, че изземват "Нептун". Без да се поколебае нито за миг той наредил на своите хора да заключат неканените посетители в офиса, докато дойде на място. Охранителите изпълнили разпореждането на шефа и така зам.-кметът се оказал под ключ в продължение на около 20 минути край къпалнята. Освободил го Петър Никленов, след като лично дошъл да разбере какво се случва. Преди зам.-кметът да се оплаче от неговото поведение обаче той предприел друг ход, като разгласил, че Кацарски е нахлул с 27 полицаи в "Нептун", за да го изземе под предлог, че концесията е изтекла. Според Никленов тя трябвало да се удължи още 10 години и това било написано в договора. От Община Пловдив обаче са категорични, че срокът е за 15 години и никъде в договора не се споменава за удължаване. Освен това до Никленов било изпратено предварително съобщения за изтичане на договора. По думите на Кацарски бизнесменът бил предупреден и за деня и часа на акцията, която по закон се охранява от полиция. Въпреки това той не е бил в комплекса.

По всяка вероятност, ако двете страни не се разберат, заплетеният казус ще стигне и до съда, който ще решава коя е правата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай