Контрабандист на цигари потроши джип на граничарите в авто родео

Спипаха 73 мастербокса папироси менте, но нарушителят офейка

Контрабандист на цигари потроши джип на граничарите в авто родео | StandartNews.com

Благоевград. Истински среднощен екшън разиграха контрабанидсти на цигари, които първо потрошиха джип на гранични полицаи, а сетне бягат с мръсна газ натоварени със 73 мастербокса цигари. За да не бъдат заловени, измамниците изоставили стоката със своя джип в дере, а те се укриват вече втори ден. "Имаме заподозрени и ще ги заловим", категоричен бе комисар Георги Костов, шеф на ОД МВР - Благоевград.

Началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция" - Кюстендил Васил Демиревски показа в управлението в Благоевград и двата джипа – на бегълците контрабандисти и ударения служебен автомобил. Гонката се разиграла в нощта срещу 4 януари в района на благоевградското село Габрово край българо – македонската граница. Ден по-рано в граничното управление получили сигнал, че от западната ни съседка се подготвя пореден нелегален внос на папироси менте през браздата. Веднага са сформирани патрулни екипи и в събота около 03,00 часа сутринта на 61-62 гранична пирамида те забелязали високопроходим джип "Нисан", който се движил от границата към вътрешността на село Габрово. Щом забелязал блокадата, контрабандистът натиснал газта и отказал да се подчини на полицейската заповед да спре. Последвала гонка, при която нарушителят ударил странично джипа на униформените служители. При преследването служебната кола спукала лява гума и се наложило да спре. Издирването продължило и два часа по-късно нисанът бил намерен в съседното село Падеш. Високопроходимата кола била оставена в дере и замаскирана с листа. Тя била натъпкана до тавана с 36 500 кутии цигари без бандерол от марката "Йорк" и „LD". Част от стековете били натоварени на открит багажник на капака на джипа.

Комисар Костов допълни, че джипът, пренасял безакцизната стока, е приспособен за такава дейност, той е с високопроходими гуми и прилича по-скоро на бронирана машина. "Тепърва ще установяваме дали става въпрос за контрабанден канал през зелената граница с Македония. Факт е, че нарушителите стават все по-изобретателни и използват дори и магарета за пренасяне на безакцизни стоки", коментира комисар Васил Демиревски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай