Комисия умува за опасен жп прелез

Комисия умува за опасен жп прелез | StandartNews.com

Създадоха специална комисия, която ще мисли как да се обезопаси опасният железопътен прелез край благоевградското село Бело поле. Там миналата седмица влак смаза лек автомобил. При катастрофата пострада цяло семейство - мъж и жена все още са с опасност за живота, а дъщеричката им на година и 9 месеца вече е стабилизирано, но все още се лекува в столичната клиника „Пирогов".

Нарочната комисия е съставена от експерти на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), на МВР и на община Благоевград. Тя ще разгледа възможността за закриване на прелеза в село Бело поле или превръщането му в автоматично прелезно устройство с електрически бариери. Съоръжението има автоматична прелезна сигнализация – звукова и светлинна по Европейските стандарти и е IV-а категория пътна връзка.

При тежкия сблъсък на 2 април сигнализацията на прелеза е повредена и не работи. Взети са незабавни мерки от служителите на НКЖИ, които правят всичко възможно за възстановяване действието на устройството до края на работния ден във вторник. В момента движението на влаковете през жп прелеза в с. Бело поле се осъществява според правилата за безопасност на НКЖИ. Композициите преминават с повишено внимание, безопасна скорост от 15 км/ч и с готовност за спиране при необходимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай