Комисар: Няма миграционен натиск при ГКПП „Маказа”

Комисар: Няма миграционен натиск при ГКПП „Маказа” | StandartNews.com

В момента няма засилен миграционен натиск на южната ни граница при ГКПП "Маказа", нямаме конкретни сигнали, но риск винаги има. Това съобщи в Кърджали главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция", който присъства на отчета за 2015 г. на ОД на МВР-Кърджали.

Той даде добра оценка за работата на кърджалийската дирекция и постави акцент върху подобряване работата по противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол.Главен комисар Христо Терзийски изтъкна като приоритет и повишаване вниманието на полицейския състав към проблема с нелегалната миграция с оглед ключовото място на област Кърджали.

„Трябва да се повиши вниманието на полицейските служители, за да може да се доловят и най- малките признаци на предвижване на съмнителни лица. Знае се, че това е доходен бизнес и трябва да има готовност за бързо противодействие", коментира още директорът на ГД „Национална полиция".

Шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов коментира, че дирекцията ще предприеме мерки
за превенция на пътните произшествия и респектиране на водачите през най-натоварените месеци. Той припомни, че особено натоварени са летните, когато български чужди туристи предпочитат ГКПП"Маказа- Нимфея".

„През 2015 един милион автомобила са преминали през Кърджали на път за Гърция. Единственият начин за облекчаване на трафика остава изграждането на обходен път на града", посочи Момчилов.

На журналистически въпрос ще има нова организация за обработка на документите на граничен пункт „Маказа", за да се избегнат задръстванията и опашки от коли, зам.-директорът на ГД „ Гранична полиция" старши комисар Йотко Андреев коментира, че ресурсът наистина е ограничен, но се обмисля увеличаване на състава по границата в рамките на възможностите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай