Кметство събира влюбени на пробна венчавка

Кметство събира влюбени на пробна венчавка | StandartNews.com

"Сватба за един ден" организират в Силистра в Деня на Свети Валентин

"Сватба за един ден" ще събере на пробна венчавка влюбени от Силистра. Кметството кани всички двойки, които се обичат, но още не са изслушали заедно Марша на Менделсон, да се престрашат да се оженят наужким. Ритуалът е насрочен за 14 февруари, когато влюбените в цял свят празнуват Деня на Свети Валентин.

В този ден на площада пред общината длъжностно лице ще води симулацията по бракосъчетанието. Осигурени от организаторите "служебни" кумове и шаферки ще асистират церемонията. Инициаторите от Ученическия парламент в града и от местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни са приготвили пиринчени халки за бъдещите младоженци.

Сватбените одежди не са задължителни за кандидатите за венчило. Двойките могат да си кажат "Да" облечени в дънки и якета, важно е да се обичат, обясниха инициаторите. Целта е младите двойки да бъдат насърчени да сключват брак, да поемат отговорност и да приемат партньорството помежду си като дългосрочен проект, обясни Илияна Пейчева от PR отдела на общината.

Влюбените, които нямат смелост да се оженят дори за един ден, също ще получат шанс да изразят чувствата на празника на Свети Валентин. Техните любовни послания ще бъдат показани на огромна видеостена, монтирана пред кметството. Всеки, който иска да отправи любовен поздрав към половинката си в този ден, трябва да даде заявката си най-късно да 11 февруари, напомнят организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай