Кметство подготви правилник за помощ на родители

Кметство подготви правилник за помощ на родители | StandartNews.com

Добрич. Общинската администрация в Генерал Тошево е подготвила Правилник за финансиране на ин витро процедури, който предстои да бъде представен на сесия през февруари за одобрение от общинските съветници в добруджанската община. Изготвянето е провокирано от покана на фондация „Искам бебе" до общината, както и запазващата се негативна тенденция на демографски срив в страната, заявят от общината.

Правилникът е изцяло насочен към финансово подпомагане на семейства и двойки, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми от общината и ще даде възможност такива двойки или семейства да кандидатстват за финансова помощ в размер на 2000 лв. или 2500 лв. при необходимост от донорски материал. С приемането и влизането в сила на правилника ще бъде създадена специална комисия, която ще разглежда исканията, преди те да бъдат предложени за гласуване в залата на ОбС.

С предимство ще се ползват двойки, които не отговарят на критериите за държавно финансиране от страна на Център за асистирана репродукция, допълват още от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай