Кметове в Ардинско обсъждат водоснабдяването на селата

Кметове в Ардинско обсъждат водоснабдяването на селата  | StandartNews.com

Ардино. "Въвеждането на водомерната система ще доведе до справедливо заплащане цената на питейната вода в малките населени места". Това каза на редовната месечна среща със селските управници кметът на Ардино Ресми Мурад.

Акцент в обсъждането бе водоподаването през лятото. Кметицата на село Боровица Надие Топчу благодари от името на жителите на махала Мировец за водоснабдяването и за монтирането на водомерите в домакинствата.

„При нас досега са монтирани над 85% от водомерите", уточни Улви Юзеир, кмет на Млечино. Според него така по – пестеливо ще се използва питейната вода. Колегата му от Долно Прахово Ахмед Емин сподели, че от години през летните месеци в 4-те съставни села на кметството имат голям недостиг на питейна вода.
„През седмицата успяваме само за един ден да пуснем вода за хората. Надяваме се в най-близко време проблемът да бъде разрешен със сондажните проучвания, които се правят в местността „Догру" над село Чернигово", коментира Емин.

На редовната месечна среща с кметовете градоначалникът на Ардино Ресми Мурад съобщи още, че по проект „Красива България" предстои да бъдат ремонтирани сградите на кметствата в четири села на общината - Светулка, Правдолюб, Ябълковец и Горно Прахово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай