Кметове минаха курс по право

Кметове минаха курс по право | StandartNews.com

Кметовете на селата от община Враца и секретарите им преминаха импровизиран курс по право. Основната задача на управниците и сътрудниците им бе да се запознаят със законовите изисквания, които трябва да спазват при извършване на административните им задължения. В ролята на лектори влязоха нотариусът Светла Бошнакова, съдиите Вероника Бозова и Пламен Шумков, както и от частните съдебни изпълнители Иванка Цонкова и Валери Йотов.

Курсът, който организираха от община Враца се оказа най-полезен за „първолаците", които встъпиха в длъжност след последните избори. По-старите кметове коментираха, че са наясно със закона, но подобни обучения винаги да от полза.

Нотариусът Светла Бошнакова разясни на управниците за видовете удостоверения, които могат и са длъжни да издават. Най-често местните чукат на вратите на управниците за оформяне на документи преди сделки с недвижими имоти. За призовките и правилата при връчване обясняваха магистратите и частните съдебни изпълнители. Кметовете на по-малките населени места споделиха, че нямат проблем при връчването на документите, тъй като всички в селата се познават. Управниците са нащрек при подписване и оформяне на документи, особено при сделки с имоти, тъй като не липсват и случаи на измами, за които впоследствие и самите те попадат под ударите на закона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай