Кметът на Видин отчете първите си 100 дни

Кметът на Видин отчете първите си 100 дни | StandartNews.com

Кметът на Видин Огнян Ценков отчете първите си 100 дни. Това бяха дни на изпитание на волята ми да осъществя намеренията си и да спазя обещанията, дадени по време на предизборната кампания, каза той. Заложих на добри взаимоотношения с държавната власт, НПО и гражданите, на търсене на път за обединение с хората, за които работя.

В конкретен план новият кмет на Видин е свършил много и значими неща. Той е осигурил безлихвен кредит от държавата за разплащане с 10 от най-глемите кредитори на общината, завършил е започнати през преходния програмен период проекти и е ръководил разработването на нови. За 2016 година Видин има най-големият си бюджет от близо 35 млн. лв. Оптимизирана е мрежата на детските градини и е приет делегиран бюджет за издръжката им. С гражданите е обсъден общинският план за развитие до 2020 година. Той предвижда реализацията на 150 проекта на стойност 168 млн. лв. Приета е наредба за насърчаване на инвестициите. Бизнесмени вече водят разговори за разкриване на заводи за трансформатори, вестникарска хартия, метални конструкции и кабели.

В личен план 100-те дни са белязани с помощ за деца, изпаднали в нужда. Последно кметът е дарил 500 лв. лични средства на първокласничката Памела от село Синаговци, чиито учебници и раница са изгорели в пожар, станал в дома и. За 100-те дни Огнян Ценков е изслушал 100 граждани и е направил 50 предложения до общинския съвет, които са приети.

За първите си 100 дни като кмет разбрах, че е важен не само публичният образ на управника, а това, което прави за хората.

Заложих на честност и откритост и така продължавам и след 100-те дни, допълни Огнян Ценков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай