Кметът на Сливен не е разрешавал утилизация на мини край града

Кметът на Сливен не е разрешавал утилизация на мини край града | StandartNews.com

Сливен. "Отказах да дам разрешение за извършване на утилизация на мини южно от Сливен. Според мен не е редно това да се случва в такава близост до фотоволтаичен парк, летище и самия град". Това заяви пред журналисти кметът на Сливен Кольо Милев, който е генерал от резерва. "Доколкото знам, преписката по въпроса за утилизацията все още не е приключила", заяви градоначалникът, имайки предвид бившия военен завод, чието производство е под земята южно от града.

Според Милев държавата трябва да изкара процеса за утилизация на светло и да се намеси. Частните фирми, които закупиха много боеприпаси, включително и забранените за употреба противопехотни мини, нямат финансовия ресурс да осигурят лицензирани поточни линии и обучение на хората. Държавата трябва да се намеси, беше категоричен Кольо Милев.

Край Сливен се намират и складове за боеприпаси на бившата Трета армия. Тези боеприпаси, както и да се съхраняват, трябва да минат през утилизация, затова проблемът е сериозен и изисква държавна намеса, бе категоричен Кольо Милев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай